יצירת תוכן לאתר היא חלק מהותי בנוכחות הדיגיטלית של כל עסק. כשיש לאתר נפח תוכן, הלקוחות הפוטנציאליים יכולים למצוא אותך ביתר קלות, מה שמשפר את החשיפה ומגדיל את הסיכוי לפניות.
אבל תוכן טוב הוא יותר ממילות מפתח – הוא יוצר הזדהות ואמון. יצא לך פעם לקרוא תוכן ולהרגיש שהוא מדבר בדיוק על הבעיה שלך? זו הכוח של כתיבה מדויקת. למשל, אני אישית בחרתי מטפל מסוים רק כי המאמרים שלו נגעו בנקודות שהיו רלוונטיות אליי.
מצד שני, לעצמאים ובעלי עסקים קטנים יש כל כך הרבה משימות במהלך השבוע, שקשה הרבה פעמים להגיע ליצירת תוכן. הרי אנחנו העצמאים ובמיוחד אלו שעובדים לבד, צריכים לנהל את כל האספקטים של העסק בעצמם: השיווק, התוכן, מתן השירות עצמו, התחדשות, ניהול חשבונות. אז ברור לגמרי למה חלק מזה לפעמים פשוט לא נמצא בראש רשימת המטלות.
למזלנו, ה-AI נכנס לעולם בתנופה והוא יכול מאוד לעזור בתחום של יצירת תוכן.
הנה כמה דרכים שונות ליצירת תוכן עם AI שיכולה מאוד לקצר את הדרך:
1. השתמשו ב-AI למחקר כדי להבין איזה תוכן רלוונטי
נכון לרגע כתיבת המאמר הזה, לכל הפלטפורמות הטקסטואליות המובילות בתחום ה-AI יש פונקציה חדשה שנקראת "מחקר עמוק", deep research, שבעצם עושה חיפוש מקיף ברשת, מנתח נתונים, ויכול לענות לך על מה אנשים מחפשים באתר שלך, או בתחום שלך, מה פחות עובד, מה אחרים כותבים, בעברית או בשפות אחרות, שלוכד תשומת לב. צירפתי תמונות פה למטה של האפשרות הזאת ב-3 מערכות מובילות.
אני, למשל, העליתי דו"ח שקיבלתי מגוגל אנליטיקס עבור האתר שלי, כדי לשאול איזה תוכן אנשים מחפשים, וקיבלתי מ-chat GPT ניתוח של האתר שלי בשפה שאני מבינה.
אחר כך ביקשתי ממנו, מתוך הנתונים, להציע לי כותרות למאמרים חדשים לכתוב, ולבסוף כשכותרת מצאה חן בעיניי, ביקשתי ממנו גם לכתוב את המאמר. אפשר לעשות את זה גם בלי לעשות מחקר מעמיק, ואסביר על זה בנקודה הבאה.



2. דיוק קהל יעד וכתיבת תוכן רלוונטי
איך לכתוב תוכן רלוונטי לקהל היעד שלך? קודם כל, כדאי להבין יחד עם ה-AI מיהו קהל היעד. ואת זה אפשר לעשות בדרך פשוטה מאוד.
קודם כל, כדאי לכתוב משהו כמו הפרומפט הבא:
"אתה עכשיו מנהל תוכן ושיווק. אני הלקוחה שלך ואני צריכה עזרה ביצירת תוכן רלוונטי לאתר שלי. לפני שניור את התוכן ביחד, אשמח שתשאל אותי שאלות על העסק שלי כדי להבין מי קהל היעד ומה הוא צריך"
לאחר שעונים על השאלות שהוא יציג, יהיה הרבה יותר קל ליצור איתו תוכן מדוייק עבור קהל היעד.
3. שימוש בהשראות כדי לדייק יצירת תוכן
AI לא רק כותב, אלא גם "רואה" דברים ויכול לפענח אותם, בין אם כתובות של אתרים, תמונות או עמודים מצולמים מתוך ספר או מאמר. זה אומר שאפשר ללמד אותו מה אנחנו רוצים, ושייצור לנו תוכן עשיר יותר או מדוייק יותר שמבוסס על השראה או תוכן אחרים.
למה הכוונה?
למשל, בעת השיטוטים ברשתות או אונליין לפעמים צצים דפי נחיתה שמוכרים מוצר בצורה מעולה. ואז עולה המחשבה: "וואו, התוכן פה כתוב ממש טוב", או "הדף הזה מסודר מעולה". כשרואים דף כזה, אפשר פשוט להעתיק את כתובת האתר הזה, להדביק ב-chat GPT או AI אחר, ולהגיד לו שהיית רוצה ליצור תוכן בהשראת הדף הזה. אפשר גם לדייק אותו מה הכוונה השראה: שהטון יהיה דומה, שהמבנה יהיה דומה, ושיעזור להתאים את זה לתוכן הרלוונטי שלך.
וזה עובד, ומאפשר יצירה של תוכן שיווקי הרבה יותר מהר 🙂
4. יצירת תמונות בהשראה
כמו שאפשר ליצור תוכן כתוב בהשראה, אפשר גם ליצור תוכן ויזואלי בהשראה.
הדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא כזו:
- להעלות או לצלם תמונת מסך של תמונה / איור / ציור שרוצים ליצור תוכן בהשראתו, ולהעלות ל-AI.
- לבקש ממנו לכתוב פרומפט עבור תמונה באותו סגנון – ולערוך התאמות לצורך שלך.
- להעתיק את הפרומפט ולהדביק ב-AI שיוצר תמונות (אני הכי ממליצה על Ideogram, משום שהוא קל לשימוש יחסית, אבל הרבה מאוד אנשים מעדיפים את Midjourney)
- יכול להיות שתצטרכו לנסות כמה פעמים ולדייק את הפרומפט, אבל זה מאוד מקצר את הדרך ליצירת תמונות שרלוונטיות לכם. תנו ל-AI לכתוב ולדייק את הפרומפט, ותנסו אותו עד שתגיעו לתוצאה שתאהבו. זהו.
לסיכום
AI יכול לחסוך לך שעות של עבודה ולשפר את איכות התוכן שאת יוצרת. עם זאת, כדאי לא להתפתות ולעזוב לגמרי את המושכות, כי אנחנו כן רוצים שהקול שלנו יבלוט מבין הקולות האחרים, ולמרות שזה לוקח זמן – אם לא נכתוב את זה בעצמנו, כנראה שזה יעורר פחות הזדהות. אז אני ממליצה להשתמש בכל זה כקיצור דרך, אבל לא כתחליף לגמרי.
בהצלחה!